1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

10.08.2022 / 14:14 Politika - Sarajevo

O čemu je Čović razgovarao s britanskim ambasadorom?

O čemu je Čović razgovarao s britanskim ambasadorom?
Foto:PSBiH

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Dragan Čović primio je danas u Sarajevu u nastupni posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Juliana Reillya, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, aktualnoj političkoj situaciji kao i reformama i predstojećim izborima.

U svjetlu političke situacije, Čović je brifirao o naporima koji se snažno ulažu za stabilizaciju unutarnjih prilika, te nužnosti izborne reforme kojom bi se implementirale sve presude, kako međunarodnih, tako i domaćih sudova čime bi se uklonile postojeće nejednakosti i diskriminacije u izbornom procesu.

Također, Čović je naglasio i kako je preznačajno omogućiti implementaciju izbornih rezultata u što kraćem roku nakon održavanja listopadskih Općih izbora.

Izrazio je i očekivanje da međunarodni partneri iskažu punu podršku tom procesu, ističući kako jednakopravnost tri konstitutivna naroda u BiH kao i svih njenih ostalih žitelja mora biti praktično demonstrirana u političkoj zastupljenosti na svim razinama vlasti.

Dužnosnici su razgovarali i o euroatlantskim integracijama i preostalim reformama koje Bosna i Hercegovina mora ispuniti na tom putu.

Čović je još jednom istaknuo čvrstu i nedvojbenu opredjeljenost hrvatskih predstavnika u tom procesu, naglašavajući kako euroatlantski put nema alternativu - saopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragana Čovića, a prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(Vijesti.ba / Fena)

 

Izdvajamo