15°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

09.08.2022 / 21:13 Regija - Kruševac

Srbija: Dadilja otela bebu i odnijela bivšem partneru, rekla da se porodila

Srbija: Dadilja otela bebu i odnijela bivšem partneru, rekla da se porodila
Foto: Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su u ponedjeljak u Kruševcu uhapsili 35-godišnju ženu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo oduzimanje maloljetne osobe. Protiv nje će biti podnesena krivična prijava.

MUP naovodi da se žena sumnjiči da je bebu staru 40 dana, koju je čuvala, izvela u šetnju, ali umjesto da je vrati u dogovoreno vrijeme, odvela ju je u kuću svog partnera.

Sve raspoložive policijske snage su odmah, po prijavi majke, krenule u potragu za bebom i ona je ubrzo pronađena bez ikakvih povreda, saopćio je MUP.

Portal Telegraf je objavio da je dadilja, koja je bebu povremeno čuvala, odnijela dijete kod svog bivšeg partnera i predstavila kao njihovo, kako bi povratila njegovu ljubav.

“Njemu je rekla da se prije mjesec i po porodila i da je u pitanju njihov sin. Ubjeđivanje je prekinula policija koja je upala u kuću i uhapsila ženu. Ona je odmah sve priznala. Saslušan je i D.S. koji je potvrdio da su bili u vezi, ali da ništa nije znao o njenoj trudnoći“, objavio je Telegraf.rs.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo