14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

09.08.2022 / 16:11 Tenis - Legendarna teniserka

Serena najavila kraj: Odbrojavanje je počelo

Uživat ću u ovih nekoliko sedmica - kaže američka teniserka

Legendarna teniserka Serena Williams, 40-godišnja osvajačica 23 Grand Slam turnira, najavila je kako bi se mogla oprostiti od teniske karijere nakon US Opena, što počinje 29. 8., prenosi New York Times.

Ona je saopštila ovu odluku na spektakularan način, kroz naslovnu stranu časopisa Vog, gdje uz njenu fotografiju stoji naslov "Serenin oproštaj".

Williams je u intervjuu za Vogue objasnila kako “nikad nije voljela termin penzija” i da preferira riječ “razvoj” kako bi opisala svoje sljedeće korake.

– Odmičem se od tenisa prema drugim stvarima koje su mi važne, što uključuje rad s kompanijom rizičnog kapitala i povećanje porodice – kazala je Williams, koja iako nije precizirala kada bi mogla prestati igrati tenis, ali je nagovijestila kako bi US Open mogao biti njezin posljednji turnir.

– Odbrojavanje je počelo. Uživat ću u ovih nekoliko sedmica – kaže američka teniserka, dodavši kako ona i suprug Alexis Ohanina planiraju imati još jedno dijete.

– Zadnjih godinu dana Alexis i ja radimo na drugom djetetu, ali definitivno neću biti trudna ponovo kao igračica. Moram biti ili kompletno u tenisu ili izvan njega.

Serena je osvojila 23 Gren slem titule, a svaki Grend slem je osvojila po najmanje tri puta i nedostajao joj je samo jedan da obori vječni rekord koji je u rukama Margaret Kort.

Tokom karijere je dugo bila prva teniserka svijeta, a od tenisa je zaradila 94.500.000 dolara.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo