9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

09.08.2022 / 11:55 Regija - Zorana Mihajlović

Ima odgovornih za nesreću u rudniku Soko, sve ćemo dostaviti tužiteljstvu

Ima odgovornih za nesreću u rudniku Soko, sve ćemo dostaviti tužiteljstvu
Foto: FENA

Srpska ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da postoji odgovornost za nesreću u rudniku Soko u kojoj je poginulo osam rudara i da će sve čime raspolaže to ministarstvo dostaviti tužiteljstvu u Nišu.

"To nema nikakve veze s politikom, to ima veze samo s istinom. Žene koje su čekale mrtva tijela svojih muževa moraju znati tačno šta se dogodilo i to je razlog zašto mi ovo radimo", naglasila je Mihajlović.

Mihajlović je nedavno najavila da će to ministarstvo podnijeti kaznenu prijavu tužiteljstvu u Nišu jer smatra kako ima elemenata kaznene odgovornosti za nesreću, a kako je rekla, iz svega čime raspolažu ne može se ostati nijem i reći da je nema.

"Institucije uvijek moraju raditi svoj posao, ministarstvo je stalo sa strane i čekalo da osnovno tužiteljstvo u Aleksincu iznese svoje stajalište. Dostavili smo sve što je osnovnom tužiteljstvu bilo potrebno i što su tražili od nas. Oni su rekli šta su rekli, nema odgovornosti", rekla je Mihajlović.

Ona je istaknula da je to molba tužiteljstvu u Nišu "pogledajte još jednom", i da odgovornih sigurno ima samo treba dati pravu informaciju, prenosi Beta.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo