6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

07.08.2022 / 10:23 Crna hronika - Mjesto Udurlije

Poznat identitet poginulih u strujnom udaru u Bugojnu

Poznat identitet poginulih u strujnom udaru u Bugojnu
Foto: Bugojno-danas.info
Dvije osobe poginule su sinoć od strujnog udara koji se desio prilikom zamjena sijalica na javnoj rasvjeti umjestu Udurlije pored Bugojna.

Smrtno su stradali Nikica Radić i Pero Brzica, dok su povrede zadobili J.Š. (59) i Z.D.(50). Ovu informaciju je za medije potvrdio načelnik Opštine Bugojno Hasan Ajkunić.

Tragedija se desila tokom tradicionalne manifestacije "Udurlijada". Uviđaj na terenu obavljaju pripadnici PS Bugojno, a jedan od stradalih je njihov kolega.

"Svi smo potreseni smrću dvojice Bugojanaca i gubitak je ovo za cijeli grad. Porodicama stradalih izražavam najdublje saučešće u svoje, ali i u ime sugrađana, a povrijeđenim želim što brži oporavak. Dan sahrane stradalih bit će i Dan žalosti u Bugojnu", istakao je načelnik Ajkunić.

Povrijeđeni su prevezeni u Bolnicu Travnik, a nakon pregleda vraćeni su u Bolnicu Bugojno.

Kako je za portal "Avaza" potvrdio portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić, nesreća je prijavljena u 18 sati.

"Dva lica su smrtno stradala, dok su dva povrijeđena tokom pokušaja pomjeranja lampe na stubu rasvjete. Odmah po primanju dojave, pripadnici policije su izašli na lice mjesta koji su u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera iz svoje nadležnosti",  rekao je Hodžić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo