13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

06.08.2022 / 22:07 Fudbal - Premiership

Minimalac Chelseaja sa penala na gostovanju u Liverpoolu

Minimalac Chelseaja sa penala na gostovanju u Liverpoolu
Foto: Twitter
Chelsea je u novu sezonu Premier lige krenuo važnom pobjedom na teškom gostovanju Evertonu, pogotkom sa bijele tačke Jorginha - 1:0.

Prošle sezone Everton je vodio žestoku bitku za opstanak u Premier ligi, a ključnu pobjedu ekipa Franka Lamparda ostvarila je u 35. kolu protiv Chelseaja na domaćem terenu.

Na otvaranju nove sezone isti rivali, na istom mjestu, ali krajnji ishod je bio drugačiji. Plavci su ostvarili minimalni, ali vrijedan trijumf u Liverpoolu protiv Evertona.

Trenutak odluke dogodio se u devetom minutu nadokande prvog poluvremena, kad je Doucoure u svom šesnaestercu sa obje ruke oborio Chilwella, za sudiju Pawsona nije bilo dileme. Odgovornost je uzeo Jorginho, koji je loptu poslao u jedan, a golmana Pickforda u drugi ugao.

Razlog velike nadoknade bila je pauza uzrokovana povredom Goodfreya u ranoj fazi meča. Utakmicu iz istog razloga nisu završili Mina i Koulibaly. Za Plavce je debitovao i skupo plaćeni Mark Cucurella, koji je odigrao posljednjih 15-tak minuta utakmice plus nadoknadu.

A ta nadoknada bila je kao i u prvom poluvremenu, čak deset minuta, zbog brojnih povreda, čak i prekida dok jedan od gledalaca na stadionu nije bio udaljen sa tribina. Ipak, ni to nije bilo dovoljno Evertonu da izbjegne poraz.


(Vijesti.ba / Sport Klub)

Izdvajamo