14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

06.08.2022 / 19:06 Fudbal - Premijer liga BiH

Crveni karton za Igman, a onda gol Borca za pobjedu u 93. minuti

Crveni karton za Igman, a onda gol Borca za pobjedu u 93. minuti
Fudbaleri Borca su teškom mukom danas u Bosanskom Novom uspjeli savladati Igman sa 1:0 u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Heroj Banjalučana je Benjamin Tatar, a tragičar Konjičana Amer Dupovac, koji je 89. minuti dobio drugi žuti karton zbog odugovlačenja. Potom u nadoknadi Tatar postiže pobjedonosni gol za domaće…

Nije bilo puno uzbuđenja na samom otvaranju utakmice, a prvu veliku šansu je u 20. minuti imao Igman preko Demira Jakupovića. Ipak, zasmetao mu je njegov saigrač, a potom Milan Spremo otklanja opasnost.

U 23. minuti Momčilo Mrkaić je imao odličnu šansu za Borac, ali njegov šut odbranio je Aldin Ćeman. Prijetio je i Enver Kulašin, ali također bezuspješno.

Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Borac nakon kiksa golmana Igmana Ćemana, ali odbrana Konjičana na kraju s gol-crte izbija loptu.

Drugo poluvrijeme otvoreno je velikom prilikom za Marka Gajića u 51. minuti, ali stoper Borca tada glavom očajno šutira i promašuje metu.

Četiri minute poslije Kulašin izlazi sam ispred Ćemana, ali on zaustavlja njegov udarac i spašava Igman. U 58. minuti Kulašin opet pravi dar-mar u odbrani gostiju, odigrava povratnu loptu za Amara Begića, ali on je izblokiran.

Kolosalnu šansu je Igman imao nakon sat vremena igre. Anel Hebibović izašao je sam pred gol Borca sa desne strane, ali pogodio je svog saigrača i upropastio sve… Tatar je u 67. minuti prijetio nakon prekida, ali nije bio najprecizniji.

Silovito u 69. minuti šutira Hebibović, ali Bojan Pavlović iz drugog pokušaja hvata loptu. Prethodno je Armin Bešagić promiješao odbranu Borca, ali je pogriješio i odigrao povratnu loptu umjesto da šutira.

Deset minuta prije kraja utakmice Elvir Duraković centrira s lijeve strane, a Mirsad Ramić šutira glavom preko gola, Uslijedile su dvije velike šanse za Mrkaića, ali obje je propustio. Prvo je glavom šutnuo preko gola sa svega šest metara, a potom u narednom napadu zaobilazi Ćemana, ali ne uspijeva loptu poslati u mrežu.

Jovo Lukić je u 86. minuti šutirao pored gola sa 20 metara, a u finišu utakmice je Igman ostao s desetoricom na terenu. Dupovac je odugovlačio i zaradio drugi žuti karton.

To je čini se i koštalo Konjičane, pošto u trećoj minuti nadoknade Benjamin Tatar postiže gol za pobjedu Borca od 1:0! Oslobodio se dvojice svojih čuvara i s ivice šesnaesterca matirao Ćemana…

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Borac – Igman 1:0 (Tatar 90+3’)

Stadion: Mlakve (Bosanski Novi). Gledalaca: 600. Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Popara (Borac). Duraković (Igman). Crveni karton: Dupovac (Igman).

Borac: Pavlović, Spremo, Gajić, Vojnović, Ćorić (od 46. Andrić), Begić, Popara, Kulašin (od 65. Lukić), Zakarić (od 46. Meleg), Tatar i Mrkaić.

Igman: Ćeman, Duraković, Velić, Dupovac, Mahmić, Bešagić, Jakupović (od 85. Biber), Drljević, Hrelja (od 72. Kašić), Hebibović (od 72. Ćubara) i Ramić (od 81. Bodul).


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo