0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

06.08.2022 / 15:12 Rat u Ukrajini - Turski predsjednik

Erdogan po povratku iz Rusije: U ratu u Ukrajini neće biti pobjednika

Erdogan po povratku iz Rusije: U ratu u Ukrajini neće biti pobjednika
Foto: Agencije

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan pozvao je na smirivanje situacije oko pitanja Tajvana.

"Ne bismo trebali dozvoliti novu krizu dok rat u Ukrajini i pandemija koronavirusa negativno utječu na globalnu ekonomiju i stabilnost“, kazao je Erdogan, odgovarajući na pitanja novinara u avionu po povratku u Tursku iz Sočija gdje je jučer održao sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Potom se dotakao odnosa Turske i Rusije, napominjući da je s Putinom razgovarao o daljem razvoju privredne i ekonomske saradnje.


“Uzajamno razumijevanje zasnovano na međusobnom povjerenju i poštovanju koje smo uspostavili sa Putinom je garancija naših odnosa. Ono što je važno u sadašnjim uvjetima jeste da nastavimo i unapređujemo naše odnose na osnovu zajedničkih interesa i unutar međunarodnog sistema“, kazao je Erdogan te dodao:

“Tokom našeg sastanka razmijenili smo ideje o daljem razvoju naše privredne i ekonomske saradnje. Ranije smo postavili naš cilj u trgovini od 100 milijardi dolara. U tom pravcu želimo da razvijamo našu saradnju u oblastima kao što su energetika, trgovina, turizam i poljoprivreda.“

(Vijesti.ba / Oslobođenje)

Izdvajamo