12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

06.08.2022 / 12:44 BiH - Nakon teške nesreće

Čović uputio telegram saučešća predsjedniku i premijeru Poljske

Čović uputio telegram saučešća predsjedniku i premijeru Poljske
Foto: Avaz
Povodom jutrošnje stravične prometne nesreće u Republici Hrvatskoj, u kojoj su tragično nastradali i povrijeđeni državljani Republike Poljske, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ...

... Dragan Čović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Poljske Andrzeju Dudi i predsjedniku Vlade Republike Poljske Mateuszu Morawieckom.

- Sa velikom tugom i žaljenjem nas je zatekla vijest o stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros u Republici Hrvatskoj, u kojoj su na putu prema Međugorju, tragično nastradali državljani Republike Poljske.

Vama, obiteljima i prijateljima nastradalih, kao i cjelokupnom narodu Republike Poljske, u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno izražavam duboku sućut i suosjećanje u ovim teškim trenutcima.

Neka dragi Bog podari vječni mir i spokoj nastradalima, a povrijeđenima brz oporavak.

Molim Vas da izraze iskrene sućuti prenesete obiteljima tragično nastradalih - kaže se u brzojavu sućuti zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo