20°C
Mostar 27°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

06.08.2022 / 11:13 Regija - Premijerka Srbije

Brnabić: Ostavku nisam podnijela zbog kritika opozicije

Brnabić: Ostavku nisam podnijela zbog kritika opozicije
Foto:Ilustracije
Ostavku na mjesto poslanika nisam podnijela zbog kritika opozicije, rekla je jutros predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i navela da je ostavku kod notara ovjerila još ujutru na dan kada je podnijela, ali je željela da iskoristi svoje pravo da učestvuje u skupštinskoj raspravi i da ostavku podnese nakon verifikacije svog poslaničkog mandata.

"Kritike opozicije pokazuju koliko oni ne poznaju zakon, ne poznaju ga čak ni njihovi pravnici. To što sam bila kao poslanik u skupštini nije kršenje ustava jer kada je raspuštena skupština raspuštena je i vlada. Mi smo u tehničko mandatu, a ja u ostavci, nije me birao sadašnji saziv skupštine i ja imam pravo da budem na listi, da budem birana i moja je obaveza da verifikujem svoj poslanički mandat", rekla je premijerka gostujući na RTS-u.

Pojasnila je da je podnijela ostavku jer je smatrala da nije u redu da čak ni kao premijer u tehničkom mandatu glasa za predsjednika Narodne skupštine, iako bi to bilo u skladu sa Ustavom.

Upitana o novom mandataru za sastav Vlade Srbije, rekla je da je to otvorena tema i da će se uskoro čuti njegovo ime, kao i da će Srbija u narednih nekoliko nedjelja dobiti novu vladu.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo