27°C
Mostar 32°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 32°C
Bihać 31°C
Powered by Dark Sky

06.08.2022 / 08:13 Rat u Ukrajini - MVP Rusije

Moskva zabranila ulaz za 62 kanadska državljanina

Moskva zabranila ulaz za 62 kanadska državljanina
Foto: Agencije

Moskva je zabranila ulazak za 62 kanadska državljana kao odgovor na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Otave, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Kao odgovor na još jedno proširenje antiruskih ličnih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula, koje su ovaj put obuhvatile patrijarha Kirila, pored zvaničnika, izvještača i eksperata nepoželjnih za Otavu, uvodi se zabrana ulaska za 62 državljana Kanade", naveli su iz Ministarstva.

Ministarstvo je dodalo da je lista uzela u obzir "posebno neprijateljsku prirodu postupaka vladajućeg režima premijera Džastina Trudoa, koji se sprovode s ciljem uvrede ne samo multietničkog i viševjerskog naroda Rusije, već i pravoslavnih vjernika širom svijeta, uključujući Kanadu", a takođe smatra "njihovu zlonamjernu aktivnost u borbi protiv ruskog svijeta i tradicionalnih vrijednosti".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je na svom sajtu spisak kanadskih državljana koji su trajno na crnoj listi.

"S obzirom na to da Kanada 'izbacuje' sve više novih rusofobičnih sankcija, dalje mjere odmazde Rusije biće uskoro objavljene", naglasilo je Ministarstvo, prenosi TASS.

(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo