0°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C

06.08.2022 / 08:06 Fudbal - Premijer liga BiH

Igman gostuje u Bosanskom Novom, Sarajevo se oprašta od Koševa za ovu polusezonu

Igman gostuje u Bosanskom Novom, Sarajevo se oprašta od Koševa za ovu polusezonu
Foto: Agencije

Danas su na rasporedu dvije utakmice četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Borca u Bosanskom Novom od 17 sati dočekuju Igman Konjic. Banjalučani će tako nakon pobjede u prošlom kolu protiv Posušja tražiti nova tri boda protiv debitanta u elitnom rangu bh. fudbala koji je do sada odigrao samo jednu utakmicu u kojoj je poražen sa 1:0 od Širokog Brijega.

U Borcu ne potcjenjuju rivala, a trenera Lalatovića najviše brine igranje u dnevnom terminu na skoro 40 stepeni. On je kazao da sutra ne može da računa na povrijeđenog Piščevića, kao niti na Aleksandra Subića, ali Jovo Lukić je također nedovoljno spreman

Darko Bodul, najnovije pojačanje Igmana u ovom prijelaznom roku stekao je pravo nastupa, te će se naći u rosteru za današnju utakmicu. Trener kluba iz Konjica Adnan Elezović do kraja polusezone neće moći računati na povrijeđene Petra Boju i Elvisa Bibića.

Glavni arbitar ovog meča je Miloš Gigović.

Sarajevo će na Koševu od 21 sat ugostiti Posušje.

Bordo tim će se večeras oprostiti od publike na našem najvećem stadionu, jer od ponedjeljka počinju radovi za postavljanju hibridnog travnjaka. Za to vrijeme Sarajevo će igrati na Bilinom polju.

Trener Bordo tima Feđa Dudić istakao je da se u ekipu vraćaju neki igrači, ali i da ga je rastužila povreda Daniela Avramovskog kome slijedi pauza od sedam do deset dana.

Pravdu na ovom susretu dijelit će Sabrija Topalović.

Duel između dobojske Sloge i Zrinjskog je odgođen. Razlog je učešće bh. prvaka u 3. pretkolu Konferencijske lige i dueli s kazahstanskim Tobolom.

(Vijesti.ba / Faktor.ba)

Izdvajamo