6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

05.08.2022 / 19:07 Regija - Hrvatska

Policija najavila prijave protiv 15-orice zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava

Policija najavila prijave protiv 15-orice zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava
Foto: Agencije

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su u petak u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije "Oluja", svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja, priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako javlja Hina, prema snimkama koje su objavili mediji u jednom slučaju je nekadašnji zapovjednik 9. bojne HOS-a Marko Skejo na Trgu Ante Starčevića ispred spomenika "Oluja 95"  u Kninu postrojio svoje suborce nakon čega su tri puta uzviknuli pozdrav "Za dom spremni".

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo