8°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

04.08.2022 / 13:50 Politika - Reakcije

SDA Sarajevo: Jedna raskrsnica ne čini prugu

SDA Sarajevo: Jedna raskrsnica ne čini prugu
Foto: Vijesti.ba

Stranka demokratske akcije oglasila se saopćenjem za javnost nakon što je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo saopćio da je završena raskrsnica sa novom tramvajskom prugom u sarajevskom naselju Nedžarići.

Iz SDA traže da pruga od Ilidže do Čengić Vile bude puštena u saobraćaj do kraja ovog mjeseca kao što je to Šteta ranije najavio.

“Vlast u Kantonu Sarajevo treba prestati obmanjivati građane i fotografisati jednu po jednu raskrsnicu, već do kraja mjeseca u rad pustiti prugu na dionici Ilidža – Čengić Vila. Za to su u netransparentnom procesu potrošili isuviše budžetskog novca, ali i strpljenja građana Sarajeva”, kažu u SDA.

Elmedin Konaković, zastupnik u Skupštini KS i lider Naroda i pravde je na Facebooku pohvalio Štetu kazavši da vlast u kojoj se nalazi i njegova stranka “popravlja ono što su drugi pokvarili”.

“Oni su govorili da ne može, spinovali, podmetali, apelirali. Mi smo gradili i popravljali sve ono što su pokvarili. Vraćamo povjerenje u institucije, ljude i procese”, napisao je Konaković.

Na ove navode Konakovića reagovala je SDA čiji je Konaković ranije bio član te su mu poručili da treba prestati zavaravati sebe i svoje pristalice.

“Konaković nije pao s neba, niti se može prodati pod nadolazeću političku zvijezdu i narodnog revolucionara. Na površini političkog blata u Kantonu Sarajevo, Konaković se preletaštvom održava skoro dvije decenije. Tako da novcem poreskih obveznika u Kantonu Sarajevo on može popravljati samo ono što je sam pokvario. Kada Tužilaštvo Kantona Sarajevo i drugi istražni i policijski organi uskoro otvore istragu o načinu na koji su ugovarani poslovi i finansirana obnova tramvajske pruge u Sarajevu, postat će jasno zašto je “Trojka” ove poslove sklapala tajnim ugovorima, pokušavajući da zataška ulogu koju su u tom projektu imali srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i njegova vlada. Biće to posljednji sudijski zvižduk populistima i varalicama iz samozvane “najbolje Vlade ikad”, koji su se predstavljali promjenom i novom političkom snagom u Kantonu Sarajevo”, kazali su u SDA.

(Vijesti.ba / n1)

Izdvajamo