-2°C
Mostar 2°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

04.08.2022 / 12:09 Crna hronika - MUP KS

Uhapšen Sarajlija kod kojeg su u dvorištu kuće pronađene stabljike kanabisa

Uhapšen Sarajlija kod kojeg su u dvorištu kuće pronađene stabljike kanabisa
Foto: Vijesti.ba

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) pronašli su, u dvorištu kuće u sarajevskoj ulici Avde Hodžića, stabljike kanabisa visoke oko dva metra.

Provodeći planske aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela neovaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici MUP-a KS, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili su jučer pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koje koristi lice R.P. u ulici Avde Hodžića, u općini Novi Grad Sarajevo.

Prilikom pretresa u Švrakinom Selu, pronađene su i oduzete četiri stabljike visine oko dva metra koje svojim izgledom i karakteristikama asociraju na kanabis, 200 komada sjemenki koje asociraju na biljnu vrstu kanabis sativa, određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opjnu drogu marihuanu i jedna metalna drobilica.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", R.P. je uhapšen i predat u prostorije MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad njim.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo