8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

03.08.2022 / 13:09 Fudbal -

Mujakić karijeru nastavlja u Turskoj, Sarajevu milion KM obeštećenja

Mujakić karijeru nastavlja u Turskoj, Sarajevu milion KM obeštećenja
Foto: Twitter
Fudbalski klub Sarajevo prihvatio je ponudu turskog superligaša Ankaragücüa za Nihada Mujakića.

Bivši akademac i standardni prvotimac bordo kluba nakon utakmice protiv Sloge otputovao je u Tursku gdje je prošao ljekarske preglede i dogovorio sve uslove prelaska u turski tim s kojim će potpisati četverogodišnji ugovor.

- Uime cijelog kluba želio bih zahvaliti Nihadu na doprinosu i u ovom njegovom drugom mandatu u FK Sarajevo. Ovo je ujedno i drugi put da Nihad svojim transferom donosi lijepu svotu novca našem klubu. Na ime obeštećenja dobićemo milion konvertibilnih maraka s obzirom na to da je imao važeći ugovor do 30. juna 2024. godine - izjavio je sportski direktor kluba Emir Hadžić.

Nihad Mujakić je rođen 15.aprila 1998. godine i prošao je sve omladinske selekcije FK Sarajevo. Za prvi tim je debitovao 31. jula 2016. godine u domaćoj pobjedi protiv Zrinjskog rezultatom 2:0. Ukupno je za seniore Sarajeva odigrao 75 utakmica i postigao dva gola. Bio je standardni član jedne od najuspješnijih generacija u historiji FK Sarajevo koja je u sezoni 2018./19. osvojila duplu krunu, saopćeno je iz kluba.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo