4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

01.08.2022 / 11:33 Auto-Moto - 'King's Path'

Na vrletima Tomislavgrada vožena međunarodna Hard Enduro utrka

Na vrletima Tomislavgrada vožena međunarodna Hard Enduro utrka
Foto: FENA

U organizaciji Enduro kluba ''GaaS'' iz Tomislavgrada na brdskim stazama oko Stipanjića pored Tomislavgrada tijekom vikenda održala se šesta po redu Međunarodna Hard Enduro utrka pod nazivom King's Path (Kraljev Put).

Za utrku se natjecalo 60 vozača iz Austrije, Njemacke, Hrvatske, BiH i Srbije savladavajući vještačke i prirodne prepreke brdsko planinskih dijelova Tušnice, Vučipolja i Kologaja.

Utrka se bodovala za prvenstvo BiH, a prvi dan natjecanja (subota) održao se kvalifikacijski dio gdje su se vozači svojim plasmanom borili za startne pozicije dok je u nedjelju bila utrka za bodove i pobjednička mjesta.

Utrka se vozila u tri kategorije Pro, Amater i Veteran klasa u kojem su vozači trebali prijeći zadanu rutu u što kraćem vremenu.

Najbrže vrijeme u kategoriji Pro vozača imao je Damir Hairlahović, SRU "Enduro Zavidovići" (BiH), drugi je Abdulaziz Nalbantić, EK "Oldwheels" Sarajevo, dok je treće vrijeme imao Darko Raič EEK "Mostar" (BiH).

U Amater klasi najbrži je bio Zoran Jurčević, EK "GaaS" Tomislavgrad, drugi je stazu prošao Andrej Bakula M.K. Hercegovina Extreme ŠB (BiH), a treće vrijeme je imao Vladimir Grajić, MK "Maršal" Banja Luka (BiH).

U Veteran klasi prvo mjesto je pripalo Gregoru Tveru iz Slovenije, drugi je Ante Bakula (BiH), M.K. Hercegovina Extreme ŠB (BiH), a treće Senad Begić MK "MX i Enduro" Cazin (BiH).

Također je održano natjecanje u kategoriji Turist Mladen Brnas, Mirsad Ljubijankić i Hajdrudin Abdić, svi iz BiH.

Enduro klub "GaaS" zadovoljio je ranijih godina standarde čime je zaslužio da utrka 'King's Path' bude uvrštena u Kalendar Prvenstva BiH u Extreme/Hard Enduru, poručili su organizatori.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo