16°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

09.07.2022 / 20:53 Regija - Nema povrijeđenih

Požar u Puli pod kontrolom, odbranjene sve kuće

Požar u Puli pod kontrolom, odbranjene sve kuće
Foto: Glas Istre
Nakon četiri sata teške borbe s vatrenom stihijom, veliki požar koji je danas izbio oko 11.50 na području Dolinke i Valdebeka u Puli potpuno je pod kontrolom.

Potvrdio je to županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, koji je rekao da, osim materijalne štete, niko nije povrijeđen.

- Požar je pod kontrolom, ali još ne možemo da utvrdimo da je lokalizovan jer su kanaderi još uvijek tamo. Sada su sletjeli po redovnoj proceduri da bi dobili gorivo na aerodromu, piloti imaju propisan period odmora i, s obzirom na situaciju i vremenske prilike, večeras će biti na ovom području - rekao je Kozlevac i dodao da se materijalna šteta još utvrđuje.

Prema njegovim riječima, do sada je izgorjelo oko 40 hektara šume i rastinja, a u gašenju požara učestvovalo je 76 vatrogasaca sa 29 vatrogasnih vozila.

U gašenju je pomagao i veliki broj građana koji su štitili svoje objekte i kuće od vatrene stihije.

- Niko nije stradao niti je povrijeđen, niti jedan stambeni objekat nije oštećen, ali su oštećeni privredni objekti u baštama i 25 vozila koja nisu bila u voznom stanju, u dvorištu automehaničarske radionice koja je izgorjela - rekao je Kozlevac.

Na pitanje da li sumnja da je požar podmetnut, s obzirom na to da su za nekoliko dana na tom području izbila dva velika požara, Kozlevac je odgovorio da je normalno da je to sumnjivo.

- Ako je neko zainteresovan za uzroke, onda su to vatrogasci i zato se nadam da ćemo uskoro nešto otkriti - dodao je.


(Vijesti.ba / Index.hr)

Izdvajamo