21°C
Mostar 30°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 26°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

06.07.2022 / 17:54 Obrazovanje - Saopćenje

Jasmina Selimović ponovo izabrana za dekanesu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

Jasmina Selimović ponovo izabrana za dekanesu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu
Foto: FENA

Na Ekonomskom fakultetu Univerzitetu u Sarajevu, koji ove godine obilježava 70 godina uspješnog rada i postojanja, danas je održana izborna sjednica Vijeća fakulteta na kojoj je Jasmina Selimović, redovna profesorica ponovo izabrana za naredni četverogodišnji mandat dekanese Ekonomskog fakulteta.

Kolektiv fakulteta je prepoznao zalaganja i napore koje su Selimović i uprava pod njenim vodstvom uložili na unaprjeđenju i prepoznatljivosti ove institucije, na nacionalnom i međunarodnom nivou. Ostvareni rezultati u prethodnom mandatu su bili osnova da Vijeće fakulteta ukaže povjerenje Selimović da vodi Instituciju i u narednom četverogodišnjem periodu.

- Današnji izbor je pokazao da se trud i napori prepoznaju, zahvalna sam i sretna da ću imati priliku da u naredne četiri godine završimo započete aktivnosti ali i pokrenemo nove projekte koji će našu Instituciju učvrstiti na poziciji najboljeg ekonomskog fakulteta u Bosni i Hercegovini. U svom dosadašnjem radu osjetila sam veliku podršku kolektiva u nastojanjima da unaprijedimo izvrsnost našeg Fakulteta na pragu njegove osme decenije i vjerujem da i pored broja prijetnji iz okruženja postoje i prilike koje trebamo i možemo iskoristiti - izjavila je Selimović nakon izbora.

Jasmina Selimović je rođena 1979. godine i akademsko obrazovanje stekla na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Sarajevu, gdje je završila dodiplomski, magistarski i doktorski studij specijalizacijom u oblasti kvantitativnih finansija. Selimović radi na Ekonomskom fakultetu kao redovna profesorica na Katedri za finansije i Katedri za kvantitativnu ekonomiju.

Polja njenog profesionalnog interesovanja su osiguranje, aktuarstvo, kvantitativne finansije. Od 2012. obnašala je funkciju prodekana za nastavu i naučno istraživački rad, a 2018. godine je izabrana prvi put za dekanicu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo