28°C
Mostar 32°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 32°C
Bihać 31°C
Powered by Dark Sky

04.07.2022 / 11:22 Politika - SBB predao liste

Radončić: Ponudili smo novu generaciju političara

Radončić: Ponudili smo novu generaciju političara
Foto: Avaz
Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) na čelu sa Fahrudinom Radončićem, kao što je i najavljeno, predala je kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

Pored predsjednika stranke predsjednika Radončića, u delegaciji su bili Ina Pamukčić, predsjednica Glavnog odbora SBB-a, Mirvad Kurić, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, Edis Ramović, direktor stručnih službi i Nermin Džino, izvršni sekretar SBB-a.

Nakon što su predali kandidatske liste, novinarima se obratio predsjednik stranke Fahrudin Radončić.

- Mi smo ponudili dosta novih imena, jednu novu generaciju političara i ja sam siguran da ćemo participirati u promjeni političke scene i nama je osim državnog i federalnog nivoa najvažnija bitka da od Sarajeva dobijemo prijestolnicu, da dobijemo jedan novi Dubai i u tom smislu tražimo podršku građana da to zajednički uradimo - rekao je Radončić.

Na pitanje novinara, da prokomentira poziv Dragana Čovića da stranke ne stavljaju na svoje liste Hrvate, posebno na listu u Srednjo-Bosanskom kantonu, Radončić je kazao:

- Ja sam čuo to, međutim, objektivno pa i u SBB-u imate članove koji imaju ustavno pravo da se kandiddiraju, a izjašnjavaju se kao Hrvati. U tom smislu mi ne možemo odustati da ne kandidramo Hrvate, što opet ne znači da treba učestvovati u majorizaciji bilo kojeg naroda.

Predsjednik SBB-a je upitan i za utrku za državni nivo odnosno članove Predsjedništva BiH.

- Gospodin Bećirović je prošli put, uz jednu izbornu krađu osvojio više od 190.000 glasova. Mislim da će uz podršku ovih desetak stranaka on pobijediti za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Što se tiče gospodina Komšića, on je ako pobijedi, naravno, pobijedit će, trebamo biti direktni, bošnjačkim glasovima. Da li će to biti dovoljno da gospođa Krišto napravi rezultat ili ne, odlučit će glasači - rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo