°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

03.07.2022 / 20:47 Tenis - Grand Slam turnir

Goffin i Norrie prvi četvrtfinalisti Wimbledona

Goffin i Norrie prvi četvrtfinalisti Wimbledona
Foto: Agencije

Belgijski teniser David Goffin i Britanac Cameron Norrie prvi su četvrtfinalisti Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira u godini. Ova dvojica tenisera međusobno će se boriti za plasman u polufinale.

 

Na dramatičan način Goffin je prošao osminu finala. Nakon nešto više od četiri i pol sata iznimno neizvjesne borbe Goffin je svladao Amerikanca Francesa Tiafoea 7-6(3), 5-7, 5-7, 6-4, 7-5. Kod 5-5 u petom setu Tiafoe je imao dvije break lopte i da je iskoristio jednu od njih došao bi na mali korak do slavlja.

Ipak, Goffin se spasio u tom vrlo teškom trenutku te je na valu samopouzdanja u idućem gemu napravio break i prošao u četvrtfinale čime je izjednačio rezultat u Wimbledonu iz 2019. godine. Inače, Goffin ima četvrtfinala i na Australian Openu i Roland Garrosu u karijeri.


Deveti nositelj Cameron Norrie već je ulaskom u osminu finala ostvario najbolji rezultat karijere na Grand Slam turnirima. Sada je otišao korak dalje i to nakon relativno lagane pobjede protiv Amerikanca Tommyja Paula od 6-4, 7-5, 6-4.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo