6°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

03.07.2022 / 20:08 BiH - Veliki uspjeh Vlade

Video/Konačno kroz BiH do Neuma: Nema više beskrajne Svitave

Pogledajte kratki video koji smo snimili po uključenju na magistralu Stolac - Neum ...

- Nema više beskrajne Svitave! Komentari su to putnika iz Goražda koji su se rano jutros uputili autobusom na more u Neum.

Put od Stoca do Neuma, novoizgrađenom magistralom, nedavno je otvorio federalni premijer Fadil Novalić.

Za sve putnike, kojih je jutros u autobusu bilo petnaestak, bio je ovo prvi put da se voze novom cestom. Naravno, osim vozača kojem je ovo četvrta tura za Neum po novom stolačko-neumskom asfaltu.

A do sada su se na putu ka jedinom bh. gradu na moru, podsjetimo, putnici morali patiti prolazeći Svitavom, izuzetno lošom dionicom koja je obilovala rupama i makadamom, kao i veoma uskim trasama na kojima su vozači, da bi se mimoišli, morali čak i skroz stati pa i sići sa kolovoza kako bi se sklonili vozilima koja su im dolazila ususret. A možete misliti u kakvoj bi se teškoj situaciji tada našli vozači teretnih motornih vozila i autobusa...

Na putu su dva savremena i po najnovijim standardima izgrađena tunela na magistrali Stolac - Neum.

- Put nam je kraći najmanje za sat vremena - kaže nam vozač autobusa, također ne krijući radost i oduševljenje, i istovremeno pokazujući nam put preko Svitave kojim smo proteklih godina putovali ka Neumu, ali je napokon sada prošlost.

U nastavku pogledajte kratki video koji smo snimili po uključenju na magistralu Stolac - Neum u ukupnoj dužini od oko 36 kilometara.



D.K.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo