14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

03.07.2022 / 08:38 Ostali sportovi - 1200 učesnika

Sarajevo: Počela najveća maratonska utrka u BiH

Sarajevo: Počela najveća maratonska utrka u BiH
Foto: Vijesti.ba
Najveća maratonska utrka u Bosni i Hercegovini u Sarajevu i Istočnom Sarajevu počela je u 07.00 sati. Utrka je krenula sa trga kod Vijećnice. Trka se održava treći put u Sarajevu, a nastupit će 1.200 učesnika iz 29 država svijeta, prenosi Avaz.

Kako najavljuju organizatori od 19.00 sati na trgu Vijećnica planirano je svečano otvaranje manifestacije „TCM SARAJEVSKI MARATON“, a tim povodom bit će organiziran koncert rock muzike, pasta party i bogata tombola za učesnike.

Na utrci učestvuje i sedam ekipa koje pomažu osobama sa invaliditetom u kolicima, a nastupit će pet ekipa iz Jagodine iz Srbije i dvije bh. ekipe iz Sarajeva i Kakanja.

Među učesnicima utrke je i trkač iz Srbije Vlada Stevanović koji ima 88 godina.



Najkraća, ali i najbrža utrka u sklopu „TCM SARAJEVSKOG MARATONA“ je Memorijalna utrka „Osman Junuzović“ (5 km). Proteže se od Vijećnice do Dolac Malte gdje je cilj. Povratak trkača do trga Vijećnica osiguran je tramvajima. Vremenski limit utrke je 45 minuta.

- Za naše mališane uzrasta od 6 do 14 godina tu je „KIDS RUN“, utrka koja će se trčati oko trga Vijećnica. Uzrast od 6 do 10 godina trči jedan krug dužine 460 m, dok uzrast od 11 do 14 godina trči dva kruga.

Nagrade su ravnopravne u muškoj i ženskoj konkurenciji, a ukupan novčani nagradni fond je 12.600 KM, navode organizatori utrke Udruženje „Dečki u plavom“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo