28°C
Mostar 32°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 32°C
Bihać 31°C
Powered by Dark Sky

02.07.2022 / 09:03 Ostali sportovi - Ponos BiH

Lana Pudar sa zlatom u rukama: Ovo je vrlo značajan rezultat za državu

Lana Pudar sa zlatom u rukama: Ovo je vrlo značajan rezultat za državu
Foto: OK BiH
Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar jučer je osvojila zlatnu medalju  u disciplini 200 metara delfin na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Alžiru i po ko zna koji put učinila svoju Bosnu i Hercegovinu ponosnom.

Lana je na Mediteranske igre stigla nakon napornog nastupa na Svjetskom prvenstvu.

- Jako sam sretna, zadovoljna, posebno zato što sam sada došla sa Svjetskog prvenstva. Tako da je ovo sve dio jednog velikog trenažnog procesa i veoma mi je drago što sam uspjela održati formu i otplivati ovaj značajan rezultat.

Ovo je značajan rezultat za državu. Moram se zahvaliti svima u državi na podršci, Olimpijskom komitetu, mojim kolegama i jako sam sretna i drago mi je što sam ovo uspjela - poručila je Pudar.

Njena trenerica Alena Ćemalović kazala je da je postojao određeni pritisak na njih kada se spominjala prva zlatna medalja Bosne i Hercegovine.

- Drago nam je što smo to ispunili. Mi već ujutro (danas) plivamo novu disciplinu, odmah idemo na Evropsko juniorsko prvenstvo. Tako da je ovo ljeto zaista za nas vrlo zauzeto i nadamo se da ćemo uspjeti odraditi sve ciljeve koje smo postavili - istakla je Ćemalović.(Vijesti.ba)

Izdvajamo