8°C
Mostar 12°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

02.07.2022 / 08:33 Ličnost dana - Ličnost dana

LANA PUDAR - PONOS DRŽAVE

LANA PUDAR - PONOS DRŽAVE
Foto: Vijesti.ba
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu u disciplini 200 metara delfin, sa vremenom od 02:09.18.

Lana je nakon polufinala imala najbolje vrijeme, a u finalu je također odradila sjajan posao i donijela je našoj zemlji zlatno odličje, a pokazala je da je u seniorskoj karijeri čekaju sjajni rezultati.

Nakon sto metara utrke, Lana je imala vrijeme od 1:01.25, sa 49 stotinki prednosti u odnosu na Portugalku Martins Cunha Monteiro, a na kraju je utrku okončala sa prednosti od 14. stotinki u odnosu na Portugalku. Sve ostale takmičarke završile su skoro 3 i po sekunde ili više iza njih.

- Jako sam sretna i zadovoljna, posebno jer sam tek došla sa Svjetskog prvenstva tako da je ovo dio jednog velikog trenažnog procesa. Mnogo mi je drago što sam uspjela zadržati dobru formu i otplivati ovako značajan rezultat. Ovo je vrlo značajno za državu. Moram se zahvaliti svima u državi za podršku, Olimpijskom komitetu BiH i mojim kolegama. Zaista, jako sam sretna", poručila je Lana Pudar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo