2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

01.07.2022 / 22:36 Muzika i Film - Sarajevo

Divlje jagode održale sjajan koncert na Dobrinji

Divlje jagode održale sjajan koncert na Dobrinji
Foto: Agencije

Divlje jagode su večeras održale koncert ispred sportske dvorane "Dobrinja" okviru 24. izdanja manifestacije Novogradski dani.

Kroz historiju Divljih jagoda prošla je plejada odličnih muzičara i svi su na svoj način ostavili trag i pridonijeli različitošću zvuka Divljih jagoda, s finalnim pečatom Zeleta Lipovače.

Publika je uživala u izvedbi pjesama "Dobrodošla ljubavi", "Metalni radnici", "Motori"...

Sa 12 studijskih albuma, stotine pjesama i na desetke klasičnih hitova Divlje jagode danas nadilaze i granice i vrijeme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih.

Inače, manifestacija Novogradski dani bila je podijeljena u tri dijela, kulturni i sportski program, te program obilježavanja značajnih događaja i ličnosti iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. -1995., obzirom da je u junu najviše događaja koji se vežu za odbranu općine Novi Grad i grada Sarajeva od agresije.

Manifestacija je počela 1. juna otvaranjem izložbe "Sarajevska razglednica" Mersada Berbera, emitovan je film "Ahatovići - Tajna autobusa smrti" Avde Huseinovića, iz oblasti sporta pripremljene su čak 23 manifestacije koje obuhvataju različita takmičenja iz šaha, boksa, atletike, odbojke itd.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo