14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

01.07.2022 / 21:46 Košarka - Kvalifikacije za SP

Crna Gora priredila veliko iznenađenje: Savladana Francuska

Crna Gora priredila veliko iznenađenje: Savladana Francuska
Foto: Agencije

Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Podgorici selekciju Francuske 70:69, u petom kolu "E" grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Pobjedom nad olimpijskim vicešampionom Crna Gora je napravila krupan korak ka plasmanu na Mundobasket. Koš koji je donio pobjedu Crnoj Gori u neizvjesnoj završnici postigao je Nemanja Radović 27 sekundi prije kraja. Francuzi su nakon toga promašili tri šuta u posljednjem napadu.

Od starta je Crna Gora parirala Francuskoj i pored problema sa izostancima brojnih košarkaša. Imala je Crna Gora i osam poena prednosti na krilima raspucanog debitanta Radeboua, ali su se Francuzi dobro vraćali i nisu dozvolili da domaćin napravi ozbiljniju prednost. U završnici se igralo poen za poen, a Crna Gora je stigla do velike pobjede protiv favorita Francuske.

U selekciji Crne Gore, Nemanja Radović ubacio je 15 poena, Džona Radebou 12, uz šest skokova, Vladimir Mihailović 11, a Nikola Ivanović 10. Aleksa Ilić je uz šest koševa imao i 10 uhvaćenih lopti.

S druge strane, 18 poena centra Reala Vensana Poarjea, 16 je dodao Teo Maledon. fCrna Gora će u ponedjeljak gostovati Portugalu, koji je večeras izgubio od Mađarske 69:68.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo