21°C
Mostar 31°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 25°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

01.07.2022 / 19:36 Politika - SNSD

GO: Dodik za predsjednika RS, Cvijanović za Predsjedništvo

GO: Dodik za predsjednika RS, Cvijanović za Predsjedništvo
Foto: RTRS

Lider SNSD-a Milorad Dodik zvanično je kandidat za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima u BiH, a Željka Cvijanović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrdio je danas u Gradišci Glavni odbor ove partije.

Glavni odbor SNSD-a verifikovo je i nosioce lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH.

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da se sa Republikom Srpskom ne smije kalkulisati jer je ona izvor slobode, ali i neupitna.

- Ne smiju biti zaboravljeni oni koji su stvarali Republiku Srpsku iz tadašnjeg vojnog i političkog vrha jer nikada nisu kalkulisali sa njom. Zato je veoma važno ko će voditi Republiku Srpsku i da nas u narednom periodu prihvate kao realnost - rekao je Dodik, koji je predložen za kandidata za predsjednika Republike Srpske.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je cilj ove političke partije jaka Republika Srpska i očuvanje njenih nadležnosti.

Podsjećamo, u Gradišci je održana sjednica GO SNSD-a gdjesu verifikovani nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom parlamenta BiH na predstojećim opštim izborima.

Za Narodnu skupštinu Republike Srpske nosioci lista su Izborna jedinica jedan Dragoslav Kabić, Izborna jedinica dva Miroslav Bojić, Izborna jedinica tri Vlado Đajić, Izborna jedinica četiri Igor Žunić, Izborna jedinica pet Aleksandar Subotić, Izborna jedinica šest Vojin Mitrović, Izborna jedinica sedam Zoran Stevanović, Izborna jedinica osam Ljubiša Ćosić i Izborna jedinica devet Luka Petrović.

Za Predstavnički dom parlamenta BiH nosioci lista su Izborna jedinica jedan Nebojša Radmanović, Izborna jedinica dva Obren Petrović i Izborna jedinica tri Radovan Višković.
(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo