11°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 10°C
Bihać 3°C

01.07.2022 / 19:21 Politika - Premijer Hrvatske

Plenković: Milanović zloupotrebljava Hrvate u BiH

Plenković: Milanović zloupotrebljava Hrvate u BiH
Foto: Cropix

Premijer Hrvatske se osvrnuo na najnovije izjave predsjednik Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Naime, predsjednik je premijeru poručio kako mu je žao što ga nije sreo na HOK-ovoj svečanoj akademiji. Plenković je rekao da to nije gledao.

"Njegova nebulozna prijetnja Švedskoj i Finskoj pokazuje da je spreman zloupotrijebiti Hrvate u Bosni i Hercegovini. Na NATO-u gdje se govorilo o Ukrajini, a on je govorio o BiH", rekao je Plenković i dodao kako je on održao puno više govora o BiH. "Pokazalo se da on ne može apsolutno ništa..."

Premijer kaže da je predsjednik u stanju izvrijeđati partnere, BiH i Bošnjake. "Dao je lažnu nadu našim ljudima tamo. Kad je prvi put ta ideja o blokadi Finske i Švedske bila na stolu, rekao sam, odi u Madrid, reci to", dodao je Plenković.

Rekao je i kako je Milanović podupirao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića te da su Hrvati žrtve izbornog inženjeringa.

"To je politika koja samo šteti Hrvatskoj. Srećom ti ljudi znaju da postoji Vlada koja vodi politiku o nacionalnim interesima", kaže premijer. "Ništa nije napravio. Imate nulu i štetu", rekao je Plenković. "Nije nitko ničega talac. On nema brige koliko će biti gorivo, koliko je nezaposlenih... To sve brine Vlada. Mi radimo ozbiljan posao, on šteti, to je razlika", rekao je Plenković.

"Ako netko vrijeđa, nemamo mi tu što puno komunicirati. Mi smo tu za hrvatske građane, za koga je on tu ne znam", kaže premijer i dodaje kako je predsjednik jedino urušio komunikaciju na političkoj sceni.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo