5°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

01.07.2022 / 12:19 Tenis - Wimbledon

Nadal o razlici između njega, Federera, Đokovića i ostalih: Ne želim biti arogantan

Nadal o razlici između njega, Federera, Đokovića i ostalih: Ne želim biti arogantan
Foto: Vijesti.ba
Rafael Nadal je u drugom kolu Wimbledona s 3:1 u setovima pobijedio Ricardasa Berankisa.

Španjolac je na konferenciji za medije nakon meča govorio o razlici između njega, Rogera Federera i Novaka Đokovića te ostalih tenisača.

"Ne želim biti arogantan, ali mislim da Federera, Đokovića i mene od ostalih razlikuje to što smo pobjeđivali i kada smo igrali loše.

To je ključno za tenisača. Svi pobjeđuju kada dobro igraju jer razlika nije velika. Važno je pobijediti kada igraš loše. Jer ako izgubiš, nećeš nastupati do idućeg tjedna. A kad pobijediš igrajući loše, ubrzo igraš novi meč", smatra Nadal, koji će u idućem kolu trećeg Grand Slama sutra igrati protiv Talijana Lorenza Sonega, prenosi Index.hr.

Trojica tenisača otpala su s Wimbledona zbog korone.

"Nije paranoja, to je stvarno. Ne izlazim puno van. U jednom se trenutku moramo vratiti normalnom životu jer korona sada stvara manje zdravstvene probleme. No kada je sve otvoreno, veći broj slučajeva je moguć", rekao je Nadal.

"Bio sam blizu mirovine"

"Prije par tjedana bio sam blizu mirovine. Sada se ne osjećam tako. Sretan sam što imam lijep život izvan tenisa, koji mi je važan dio života. Kada prestanem igrati, morat ću se priviknuti. Normalno je razgovarati o mirovini, ipak su sportaši godinama na vrhuncu", smatra Španjolac.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo