21°C
Mostar 30°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 26°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

01.07.2022 / 10:13 BiH - CIK BIH

Arnautović i Vilić o sigurnosnom aspektu provedbe Općih izbora

Arnautović i Vilić o sigurnosnom aspektu provedbe Općih izbora
Foto: FENA

Na inicijativu Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, o sigurnosnom aspektu provedbe Općih izbora 2022. godine u BiH razgovarano je na sastanku predsjednika Centralne izborne komisije BiH Suada Arnautovića s direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadom Vilićem.

Iz CIK-a podsjećaju da je članom 2.1. stav (3) Izbornog zakona BiH propisana obaveza svih organa vlasti na svim nivoima i dužnosnici u Bosni i Hercegovini i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da su obavezni pomagati organima nadležnim za provedbu izbora.

S tim u vezi, Centralna izborna komisija BiH je od sigurnosnih agencija u BiH zatražila podršku u osiguranju objekata i izbornih aktivnosti, kao što je policijska pratnja i osiguranje distribucije izbornog materijala, distribucije papira za štampanje glasačkih listića s vodenim žigom od granice BiH do štamparije i drugo.

Arnautović se zahvalio Viliću na promptnoj reakciji i pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sigurnošću izbornog procesa u BiH - saopćeno je iz CIK-a BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo