16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

29.06.2022 / 20:00 Regija - Zagreb

Nova rasprava Milanovića i Plenkovića, ponovo i o BiH

Nova rasprava Milanovića i Plenkovića, ponovo i o BiH
Foto: Vijesti.ba
Zbog stajališta da je Hrvatska, uoči summita NATO-a trebala uvjetovati ulazak Finske i Švedske u NATO izmjenama izbornog zakona u BiH, predsjednik Milanović ušao je i u žestoki sukob s premijerom.

Kritizirao je Vladu jer na summitu u Madridu nije bilo njezinih predstavnika.

- Srećom nitko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje netko treba biti na tim sastancima, ali uopće ne mora biti u mom društvu. To ti je dužnost bez obzira što si padao razrede, bio loš učenik i ne znaš govoriti, moraš biti ovdje, ne moraš biti u mom društvu. Ti predstavljaš tu vladu. Tko će ići umjesto njih na sastanke, ambasador? Što ako ja kažem da ambasadorova prisutnost u tom trenutku treba meni?, rekao je Milanović.

Premijer Andrej Plenković u našoj emisiji "A sada Vlada" rekao je da su predsjednikove ideje o blokadi ulaska Finske i Švedske i prije summita bile neprihvatljive.

- Prvo, iz političkih razloga, jer to se ne radi nekome s kim si u Europskoj uniji. Mi gradimo Pelješki most i s novcem švedskih i poreznih obveznika, moramo biti jasni. Jednom kad si u EU-u imaš solidarnost kao glavno načelo, poštuješ se i pomažeš. Drugo, mi nemamo nikavih otvorenih pitanja s Finskom i Švedskom. Dakle, ja se godinama više trudim od bilo koga na našoj sceni da popravimo položaj Hrvata u BiH. Naša vlada, ministar vanjskih poslova, HDZ, Hrvatski sabor - sve što donosimo idemo za time, rekao je Plenković.


(Vijesti.ba / HRT)

Izdvajamo