7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

24.06.2022 / 17:59 Tenis - Wimbledon

Đoković na Alcaraza u četvrtfinalu, kreće od Kwona

Đoković na Alcaraza u četvrtfinalu, kreće od Kwona
Foto: Vijesti.ba
Novak Đoković, šestostruki šampion Wimbledona i branilac titule, imat će solidan žrijeb na najpoznatijem turniru na svijetu.

Prvi rival trećem na svetu i prvom nosiocu biće Korejac Sunwu Kwon, trenutno 85. igrač svijeta. Ukoliko savlada Kwona, Đoković ide na boljeg iz meča Kokinakis – Majhcak.

Treće kolo moglo bi da donese srpski duel u kojem bi reket ukrstili Đoković i Kecmanović ili Đere, dok bi u osmini finala mogao da ide na Amerikanca Raileya Opelku.

U četvrtfinalu Đoković bi prema projekciji trebalo da igra sa petim favoritom Carlosom Alcarazom, a u polufinalu sa boljim iz duela Hurkacz – Ruud.

U drugoj polovini žrijeba u projektovanom četvrtfinalu Tsitsipas ide na prošlogodišnjeg finalistu Berrettinija, dok Nadal igra protiv Auger-Alliasimea.

Prvi rival Rafaelu Nadalu bit će Argentinac Cerundolo, dok će dvostruki šampion Wimbledona Andy Murray, koji se nalazi u Novakoj četvrtini žrijeba startovati protiv Australijanca Duckwoortha. Jedna od derbija na startu odigrat će Italijan Sinner i Švicarac Wawrinka.

Sve mečeve sa Wimbledona možete ekskluzivno da pratite na kanalima Sport kluba. Turnir počinje u ponedjeljak 27. juna.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo