27°C
Mostar 32°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 32°C
Bihać 31°C
Powered by Dark Sky

23.06.2022 / 17:24 BiH - Via Dinarica

Boračko jezero u susret sezoni obogaćeno novim sadržajima

S ciljem stvaranja što kvalitetnijih uslova za višednevni boravak domaćih i stranih gostiju na području Konjica, te unaprijeđenja uslova za boravak u prirodi, Grad Konjic i UNDP su kroz projekat VIA DINARICA svima koji posjete ovog ljeta Boračko jezero obezbjedili niz novih sadržaja.

Projekat je završen prije nekoliko mjeseci, a danas je u tu čast upriličeno svečano otkrivanje info table, koja će gostima ponuditi sve bitne informacije o sadržajima Boračkog jezera i njegove okoline, što su učinili gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i Božena Kaltak, menadžerica UNDP-ovog programa u Hercegovini.

U sklopu projekta završeni su radovi na uređenju pristupnih puteva, pješačke staze, te postavljene klupe i kante za otpatke, postavljen je i montažni ponton za lakši pristup kupačima, a ono što će uslijediti u narednom periodu jesu aktivnosti na uređenju dijela javne rasvjete, što se realizuje kroz druge projekte.

U okviru projekta VIA DINARICA obezbjeđeni su i bolji uslovi za posjetu i boravak planinara na Prenju, podržavajući aktivnosti Planinarskog društva “Borašnica” na obilježavanju i uređenju planinarskih staza kroz nabavku potrebnih materijala i opreme za te aktivnosti.

Projektom su podržana i dva manja projekta unaprijeđenja turističke ponude, te dva projekta za razvoj i promociju domaćih turističkih proizvoda.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo