28°C
Mostar 34°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

22.06.2022 / 21:23 Politika - Evropski pokret u BiH

Plakalo u Washingtonu s kongresmenima Aderholtom i Moolenarom

Plakalo u Washingtonu s kongresmenima Aderholtom i Moolenarom
Foto: FENA

Generalni sekretar Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini Haris Plakalo boravi u radnoj posjeti Washingtonu u okviru koje se sastao i sa kongresmenima Sjedinjenih Američkih Država Robertom Aderholtom i Johnom Moolenarom, koji su ujedno i članovi odbora za odbranu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

Plakalo je upoznao kongresmene o trenutnoj situaciji u BiH i regiji, i naglasio važnost nastavka podrške Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

- Razgovarali smo o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini posebno s osvrtom nakon početka invazije Rusije na Ukrajinu i refleksijama rata u Ukrajini unutar Bosne i Hercegovine. Raduje me činjenica da su kongresmeni Aderholt i Moolenar naglasili nastavak još jače podrške Kongresa SAD-a Bosni i Hercegovini kroz razne oblike, a posebno kroz prizmu borbe protiv korupcije, podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, što se svakako odnosi i na pristup administracije SAD a kroz trenutne sankcije koje se uvode za sve one subjekte koji podrivaju stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine ali i za one koje kroz različite koruptivne aktivnosti nanose štetu svim građanima Bosne i Hercegovine - naglasio je Plakalo.

Generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH uzeo je učešće i u Europsko-američkom forumu o budućnosti odbrane koji se održavao u Washingtonu u organizaciji Atlanskog Vijeća i EU Delegacije u SAD-u, navodi se u saopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo