29°C
Mostar 34°C
Tuzla 32°C
Banja Luka 34°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

22.06.2022 / 08:25 Ličnost dana - Bivši rukometaš

SEAD MULIĆ - HUMAN GEST

SEAD MULIĆ - HUMAN GEST
Foto: Vijesti.ba

Bivši rukometaš Sead Mulić pokrenuo je humanitarnu akciju, a riječ je o dresovima koji će se prodavati u svrhu liječenja oboljele djece.

- Sasvim slučajno sam došao na ideju, s obzirom da više od 25 godina skupljam dresove i obično su dresovi prijatelja mojih koje zamolim da ostave nakon utakmice, nakon tih nekih jačih takmičenja i tako se nakupila neka bogata kolekcija za tih 25 godina. Prije mjesec kontaktirao sam prijatelja reprezantativca BiH Vladana Danilovića koji mi je obećao dres reprezentacije lige nacije - kazao je Mulić za portal "Avaza".

 Istakao je da kada je spustio slušalicu i prekinuo poziv, supruga Maja ga je upitala „Pa dokle više sa tim dresovima. Imaš tu brdo dresova. Šta ćeš sa njima?“

 Naglasio je mu je supruga sugerirala da napravi aukciju sa dresovima koji su u njegovom posjedu i dodatno da iskoristi poznanstva iz sporta te da zamoli sportiste i trenere da učestvuju i oni kako bi se skupila kolekcija od 100 dresova te da se taj novac da za liječenje djece.

 Kazao je da je rođen u Tuzli gdje živi i radi i želi da to bude Klinika za dječije bolesti.

 - Otišao sam na razgovor na Kliniku za dječije bolesti i s njihovim uposlenicima utvrđeno je da im je respirator za intenzivnu njegu potreban. Početkom septembra očekujemo i aukcijsku večeru gdje će biti određeni broj dresova, skupljanje na način da donacijama javnih i državnih institucija, ljudi, odnosno svih onih koji mogu, a imaju želju da daju donaciju su dobrodošli – istakao je on.

Naglasio je da se priprema jedna utakmica koja će biti organizirana u humanitarne svrhe.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo