2°C
Mostar 8°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C
Powered by Dark Sky

20.06.2022 / 15:19 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Nikada neću izdati RS

Vučić: Nikada neću izdati RS
Foto: Aleksandar Vučić / Instagram
Mi ćemo uvijek biti uz narod u RS - poručio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će predstojeći samit lidera EU i čelnika država Zapadnog Balkana u Briselu biti najzanimljiviji i najznačajniji dan u posljednjih deset godina, jer će lideri zemalja u regionu moći da zaključe kakva će biti arhitektura Evrope i na osnovu toga da procijene svoje mjesto.

Vučić nije mogao da odgovori da li će u četvrtak, 23. juna, ići u Brisel, jer mora da obavi konsultacije sa članovima Vlade, liderima zemalja članica inicijative "Otvoreni Balkan" i čelnicima država u okruženju.

- Dobio sam zvaničan poziv da prisustvujem sjednici u Briselu, ali tek kada obavim sve konsultacije, onda ćemo donijeti odluku da li ćemo ići i koju poziciju ćemo tamo imati - rekao je Vučić.

Govoreći o odnosima Srbije i RS, Vučić je istakao da RS nikada neće izdati, niti iznevjeriti, kako to neki govore, niti će bilo kada uzvraćati jezikom mržnje na takve optužbe.

- Svi u RS znaju da je Srbija posljednjih godina za RS učinila više nego ikada i da ima svega nekoliko opština u kojima nemamo projekat iz Srbije. Mi ćemo uvijek biti uz narod u RS - poručio je Vučić.

Na pitanje kako komentariše svojevrsnu poplavu specijalnih izaslanika za Zapadni Balkan, Vučić je odgovorio da se plaši da je, što je ta poplava veća, sve manje dobrih rješenja i prijedloga za region.

- Puno babica, kilava djeca. Tako mi se ponekad čini, ali vidjet ćemo. Veoma je važno da o svemu razgovaramo u parlamentu Srbije, sa članovima Vlade, ali i sa zemljama u okruženju da vidimo šta možemo da uradimo - rekao je Vučić.

Komentarišući nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, predsjednik Srbije naveo je da se nada da će nekakav prvi dogovor o konkretnim problemima biti postignut, ističući da bi to bilo značajno, prenosi Srna.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo