9°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 9°C

14.06.2022 / 20:23 Fudbal - Liga nacija

Zenica i BiH slave: Pjanić i Džeko (2) za trijumf Zmajeva nad Pukkijevom Finskom

Zenica i BiH slave: Pjanić i Džeko (2) za trijumf Zmajeva nad Pukkijevom Finskom
Foto: Fena
Fudbalska reprezentacija BiH savladala je večeras na Bilinom polju u Zenici selekciju Finske rezultatom 3:2 u 4. kolu Lige nacija. Na portalu Vijesti.ba mogli ste pratiti najzanimljivije detalje.

90'+ Kraj utakmice u Zenici! BiH je pobijedila Finsku sa 3:2!

Nakon četiri kola Lige nacija Zmajevi ostaju na prvoj poziciji u grupi sa 8 osvojenih bodova. Iza nas je Crna Gora sa 7, treća je Finska sa 4, a posljednjeplasirana Rumunija ima 3 boda.


82' 
Zmajevi u finišu utakmice pokušavaju odbraniti veoma teško stečenu prednost nad izuzetno ofanzivnim Fincima.


75'
Gosti su sad nešto opasniji, pokušavaju stići do izjednačenja. Džeko je na drugoj strani imao odličnu prilku ali je finski golman bio na pravom mjestu i odbranio njegov šut.


64'
Finska je sada promašila sve! Čist zicer. Srećom, ostaje 3:2 za nas. Na screenshotu ispod pogledajte odakle Ilmari Niskanen nije uspio savladati Šehića.


58' Gooooooooooooool. Ponovo Džeko! Vodimo 3:2!

Džeko je šutirao sa nekih 17-18 metara i lopta je završila u lijevom donjem uglu gola finskog golmana, koji je bio nemoćan. Džekin drugi gol večeras!



56'
Pukki je sada imao stopostotnu šansu, ali je lopta nakon njegovog udarca prozujala tik pored naše desne stative.



46'
Nastavljena je utakmica u Zenici.

45'+ Završeno je prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli čak četiri gola (2:2). Poveli smo preko Pjanića u 3., ali su Finci do 18.  minute uspjeli potpuno preokrenuti rezultat (strijelci Pukki i Kallman). Džeko je u 29. minuti izjednačio, a gol mu je, srećom, nakon dužeg i detaljnog VAR pregleda, opravdano priznat.

Slika
29'
Pogodio je sad Edin Džeko, ali je uslijedio detaljni i neizvjesni VAR pregled. Ipak, gol je opravdano priznat, BiH je izjednačila! Rezultat je 2:2!


18'
Hladan tuš na Bilinom polju. Svega osam minuta Fincima je trebalo da potpuno preokrenu rezultat. Pogodio je Kallman.

10'
Nažalost, svoj prvi napad Finci su realizovali i izjednačili rezultat na 1:1. Strijelac je ponovo bio taj, po Zmajeve, izuzetno neugodni Teemu Pukki.



8'
Imao je sad odličnu priliku Džeko uduplati našu prednost nakon kornera, ali nije bio precizan.

5' BiH vodi 1:0!
Precizan sa bijele tačke bio je Miralem Pjanić.


3' Penal za BiH!
 U kaznenom prostoru oboren je Edin Džeko. Nakon provjere situacije putem VAR tehnologije, sudija iz Bugarske odlučio je pokazati na bijelu tačku.

1' 
Počeo je duel na Bilinom polju, sretno Zmajevi!
____________________________________________________________________________

20.40 
Nakon tri odigrana kola prvo mjesto u grupi 3 Lige B zauzima selekcija BiH sa pet osvojenih bodova.

Finska je druga sa četiri, Crna Gora je na trećem mjestu također sa četiri, a Rumunija četvrta s tri boda.

20.32
BiH i Finska dosad su igrali šest puta, obje selekcije ostvarile su po dvije pobjede, dok su dva meča završena neriješenim rezultatom. Gol razlika je 9:9.

Prvi duel dvije selekcije u Helsinkiju je okončan neriješenim ishodom (1:1).

Večerašnji meč sudi Bugarin Georgi Kabakov, a asistenti su mu Martin Margaritov i Dijan Valkov. Četvrti sudija je Dragomir Draganov - svi iz Bugarske.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev za večerašnji duel odabrao je sljedećih početnih 11: Šehić, Stevanović, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Kolašinac, Prcić, Pjanić, Krunić, Menalo, Duljević, Džeko.

Slika

Selektor gostiju Markku Kanerva odabrao je sljedećih 11 igrača: Hradecky, Jensen, Väisänen, Tenho, Nissilä, Soisalo, Schüller, Lingman, Niskanen, Pukki, Källman.

Tribine zeničkog stadiona večeras će biti znatno popunjenije u odnosu na prethodni duel sa Rumunima (1:0), osim jedne koja je morala biti zatvorena zbog kazne UEFA-e.

Slika


(Vijesti.ba)

Izdvajamo