8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

14.06.2022 / 16:34 Rat u Ukrajini - Ruska TV

Britanci osuđeni na smrt ne mogu računati na pomoć Londona

Britanci osuđeni na smrt ne mogu računati na pomoć Londona
Foto: Vijesti.ba
Dvojica Britanaca osuđenih na smrt na sudu u Donjecku ne mogu računati na pomoć Londona, objavio je sinoć ruski Channel One, ...

... opisujući presudu kao "nešto što će razuvjeriti svakog ko misli da je taj tajni dogovor s ukrajinskim nacionalistima nešto što je vrijedno i unosno".

U britanskoj štampi bilo je mnogo bijesa, "ali ostaje pitanje šta Velika Britanija namjerava učiniti kako bi pomogla svojim građanima", navodi se.

Ministrica vanjskih poslova Liz Truss nije komentarisala ništa u vezi s tim.

Trussova je kontaktirala svog ukrajinskog kolegu Dmytra Kulebu koji je, prema Channel One, "očito posljednja osoba s kojom ima smisla razgovarati o naporima da se oslobode Britanci osuđeni u Donjecku".

- Nema smisla nagađati kako će se stvari završiti za trojicu osuđenih muškaraca. Imaju mjesec dana za žalbu na presudu i male šanse za pomilovanje - zaključuje se u izvješću.

Od Velike Britanije ne mogu očekivati ništa više od ispraznih fraza izmišljenog ogorčenja.

O sudbini trojice vojnika tokom vikenda govorilo se i u talk showu na službenoj državnoj televiziji Rossiya 1.

Ministrica vanjskih poslova samoproglašene Narodne Republike Donjeck (DPR) Natalya Nikonorova rekla je da nakon smrtnih kazni postoji "apsolutna ravnodušnost prema sudbini vlastitih građana na Zapadu".


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo