6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

02.06.2022 / 22:34 Fudbal - Vrijeme leti

15 godina od Džekinog debija za Zmajeve: 'Ništa i niko nije bitniji od BiH'

15 godina od Džekinog debija za Zmajeve: 'Ništa i niko nije bitniji od BiH'
Foto: Agencije
Prošlo je tačno petnaest godina od velikog dana za Edina Džeku, ali i bosanskohercegovački fudbal generalno.

Dijamant je na današnji dan 2007. godine debitovao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pošto je nastupio na utakmici protiv Turske, koju su Zmajevi tada savladali sa 3:2 na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Već na debiju je tada Džeko postigao sjajan gol za pobjedu našeg nacionalnog tima, a sada se prisjetio tih trenutaka objavom na društvenim mrežama.

“Danas je 15 godina od dana kada sam prvi put obukao najdraži dres. Prebrzo lete godine, a sjećam se, kao da je jučer bilo, tog ponosa i sreće kada sam dobio priliku za igru u utakmici protiv Turske!

Jos se sjećam i onog osjećaja kada sam shvatio da je jedna lopta, koju sam ja šutirao, završila u mrezi. Nevjerovatna je to emocija.

Bio je to moj prvi gol i moja prva pobjeda u dresu Bosne i Hercegovine i početak jedne nevjerovatne priče, koju još pišem i pisat ću, koliko god mogu, jer za mene je dres Bosne i Hercegovine, šta god neko mislio, poseban.

Bilo je uspona i padova, kritika i kada je trebalo i kada nije, bilo je sreće, suza radosnica, ali nikad nisam prestao vjerovati u to da ce doći bolji dani. Dolazili su i prolazili i opet će.

Bilo ih je loših, preloših, ali i dobrih, predobrih. Nevjerovatnih! Sada, kada pogledam iza sebe i ovih 15 nevjerovatnih godina u dresu BiH, samo mi je jedna rečenica u mislima:

“Ništa i niko nije bitniji od Bosne i Hercegovine.”

Ni slutio nisam tog 2. juna 2007. šta me sve čeka, šta nas sve čeka i znam da je nekad moglo i bolje i više, ali znam i to da sam uvijek davao onoliko koliko sam mogao u tom trenutku.

Fudbal je konstantno dokazivanje, a ja još imam želje i snage da, zajedno sa novom generacijom, kojoj itekako treba podrška, pokušam Bosni i Hercegovini pokloniti još poneku pobjedu!”, napisao je Džeko u emotivnoj objavi.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo