3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

30.05.2022 / 12:14 Rukomet - Lisabon

Bišćanka Arijana Vojić niže iznimna postignuća

Bišćanka Arijana Vojić niže iznimna postignuća
Foto: FENA

Bišćanka Arijana Jašarević Vojić proteklog vikenda bila je delegat na završnom turniru Evropske lige za rukometaše u Lisabonu.

Nakon delegiranja na posljednjim olimpijskim turnirima u obje konkurencije, evropskim i svjetskim šampionatima, njeno ime se sada našlo i u službenom zapisniku finalne utakmice ovogodišnje Evropske lige između Magdeburga i Benfice.

- Zaista sam ponosna što sam bila dio delegatskog tima za finalnu utakmicu u Lisabonu. Općenito delegiranje za završni turnir Evropske lige je još jedno iznimno postignuće u mojoj karijeri. Ovo je zapravo dio elitne završnice klupske sezone za rukometaše, što dovoljno samo po sebi govori - kazala je Vojić.

Ovo je još jedno u nizu sjajnih postignuća elitnog EHF/IHF rukometnog delegata iz grada na Uni, s obzirom da je ovogodišnjem final - fouru za rukometaše u Lisabonu prethodilo i nekoliko pojavljivanja na završnim evroligaškim turnirima za rukometašice.

Bosna i Hercegovina je na elitnom turniru u Portugalu imala i igračke predstavnike - prvotimce Wisle Plock Terzića i Ahmetaševića, koji su osvojili treće mjesto.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo