9°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

28.05.2022 / 19:31 Fudbal - Prva liga FBiH

Igman nakon velike drame na korak do Premijer lige BiH

Igman nakon velike drame na korak do Premijer lige BiH
Foto: SC
Odigrano je kompletno 29. kolo Prve lige FBiH, gdje drama zaista dostiže vrhunac, ali od danas je korak bliže plasmanu u Premijer ligu Igman iz Konjica.

Igman je u Doboju kod Kaknja savladao Mladost nakon preokreta sa 2:1, te mu sada u posljednjem kolu sezone treba samo bod protiv Goražda na domaćem terenu, kako bi ovjerio osvajanje prvog mjesta!

Nije dobro počelo za Konjičane danas, pošto Mladost DK u 23. minuti dolazi do vodstva od 1:0 preko Čage. Ipak, Igman je veliku terensku inicijativu, pa i dominaciju, krunisao u 41. minuti kad je Alagić pogodio za 1:1 na asistenciju Hrelje.

U nastavku je prva prijetila Mladost preko Čage i Piljuga, ali oni su se spetljali u završnici, da bi uslijedili uraganski napadi Igmana. Oni su urodili plodom tek u sudijskoj nadoknadi, pošto je Sedin Ljuca u 91. minuti pogodio za pobjedu od 2:1.

U Gabeli je GOŠK u spektakularnoj utakmici savladao Budućnosti iz Banovića sa 4:3, a sve je počelo golom Dženana Haračića u 15. minuti, ali u 28. Behram poravnava na 1:1. Na odmor je GOŠK otišao s prednošću koju mu u 35. minuti vraća Šunjić, ali u nastavku Banovićani stižu do preokreta!

Lugavić je pogodio za 2:2 u 53., a deset minuta poslije Mujarić za preokret gostiju koji je šokirao sve prisutne na stadionu i natjerao ih da strepe.

Ipak, Haračić je tada stupio na scenu i golovima u 69. i 72. minuti kreirao novi preokret na ovoj utakmici za pobjedu GOŠK-a!

Igman sada ima 65 bodova, a GOŠK 63 i zaista samo čudo Konjičane može ostaviti bez Premijer lige BiH.

Prva liga FBiH, 29. kolo:

Mladost DK – Igman 1:2

GOŠK – Budućnost 4:3

Bratstvo – Zvijezda 2:2

Travnik – Simm Bau 1:3

Goražde – Rudar Kakanj 1:2

Gradina – Orašje 3:2

TOŠK – Jedinstvo 1:1

Radnik Hadžići – Tomislav 1:0


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo