-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 3°C

28.05.2022 / 16:08 Fudbal - Napušta Inter

Ivan Perišić dogovorio prelazak u Tottenham

Ivan Perišić dogovorio prelazak u Tottenham
Foto: Twitter
Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić odlučio je krajem juna istekom ugovora napustiti Inter te karijeru nastaviti u londonskom Tottenhamu s kojim je dogovorio saradnju na dvije sezone, objavio je pouzdani italijanski novinar Fabrizio Romano.

Perišić je odbio ponudu Intera za produženjem ugovora, a u igri za njegov dolazak bio je i Chelsea, no presudila je velika želja Antonija Contea da ponovno sarađuje s 33-godišnjim ofanzivcem.

Njih dvojica su svlačionicu dijelili u sezoni 2020/21. kada su osvojili Serie A.

Italijanska epizoda dokapitena Vatrenih tako će biti okončana nakon sedam godina u kojima je u dresu Nerazzurra odigrao 254 susreta postigavši 55 golova i 49 asistencija.

Pri tome je osvojio po jedno prvenstvo, kup i superkup. Sezonu 2019/20. je pak proveo na posudbi u Bayernu kada se okitio naslovom prvaka Evrope te pobjednika njemačke lige i kupa.

U karijeri je još igrao za Wolfsburg, Borussiju Dortmund, Club Brugge, Sochaux, KSV Roeselare i Hajduk, dok je u dresu Vatrenih zabilježio 113 nastupa i 32 gola.

Bio je član reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine kada je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

Tottenham je u netom završenoj sezoni Premier lige dohvatio četvrto mjesto na ljestvici čime je osigurao nastup u Ligi prvaka za sljedeću sezonu.



(Vijesti.ba / Nacional.hr)

Izdvajamo