10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

27.05.2022 / 08:35 Politika - Mladen Ivanić

U RS iduće godine trećina budžeta ide na otplatu kredita

U RS iduće godine trećina budžeta ide na otplatu kredita
Foto: BN

Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjednistva BiH tvrdi da će izbora biti, te da će međunarodna zajednica iskoristiti sve svoje mehanizme da se do novca dođe za izborni proces.

- Izbora će biti, ali očito je da se vladajući boje tih izbora. Vidi se zato što ne daju pare. Da se ne boje, pa donijeli bi odluku da finasiraju. Boje se izbora. Pitajte ljude u javnom sektoru, neviđena presija da se glasa za SNSD, rekao je Ivanić, gostujući u emisiji "TV intervju" BN televizije.

Ivanić očekuje podršku SDS-a na izborima za kandidata PDP-a za predsjednika RS Jelenu Trivić.

On navodi da izborom između Jelene Trivić i kandidata SNSD-a, narod će da bira da li je za mir i razvoj ili konflikt.

- Ovdje će narod odlučivati suštinski o sebi. Hoće li mir, normalno društvo, razvoj - što simbolizuje gospođa Trivić ili će haos, korupciju, nedostastak ekonomskog razvoja, sukobe, konflikte pa i potencijalni rat što simbolizuje vlast SNSD-a. Svako normalan će izabrati ovo prvo i što simbolizuje gospođa Tirvić, rekao je Ivanić.

Ivanić je upozorio da Republiku Srpsku naredne godine čeka teška ekonomska situacija jer stiže na naplatu godišnja tranša kredita od milijardu maraka, što će, kaže Ivanić, biti ogroman udar jer će trećina budžeta ići samo na otplatu kredita. On očekuje da će nova vlast morati posegnuti za mehanizmom reprograma duga, kako bi se sačuvao i javni i privatni sektor i krenulo putem opravka ekonomije RS.

 

(BN)

Izdvajamo