21°C
Mostar 31°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 25°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

26.05.2022 / 15:35 Crna hronika - Akcija FUP-a

Dvije osobe iz Sarajeva uhapšene zbog krivičnog djela 'prevara'

Dvije osobe iz Sarajeva uhapšene zbog krivičnog djela 'prevara'
Foto: Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizovali su operativno-taktičku akciju zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „prevara“.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije su slobode lišili A.B. (1980) i N.S. (1980) nastanjenih u Sarajevu. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju pomenute osobe koriste, a pronađeni su laptop, mobiteli, sim kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem ovog krivičnog djela.

Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok je za jednom osobom aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska potjernica, saopćeno je iz FUP-a.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi kreirala korisničke račune na internet stranici olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi s iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika. Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a pomenute osobe su uplaćeni novac koristila u vlastite potrebe.

Nakon završenog pretresa će biti kriminalistički obrađeni i ispitani na okolnosti koje im se stavljaju na teret, dok će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.


(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo