22°C
Mostar 28°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 26°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

26.05.2022 / 13:33 Fudbal - Predsjednik UEFA-e

Čeferin na strani PSG-a: Neće nam Real pričati šta da radimo

Čeferin na strani PSG-a: Neće nam Real pričati šta da radimo
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao je da njegovoj organizaciji niko neće govoriti šta da radi. Razlog je odluka Kyliana Mbappea da ostane u Paris Saint Germaina, umjesto da pređe u Real Madrid, sa kojim je pregovarao.

Novi ugovor je prema pisanju francuskih medija vrijedan oko 600 miliona eura, što su u Španiji nazvali skandaloznim.

“UEFA ima prilično stroga pravila finansijskog fair-playa. Ko bude poštovao naša pravila, dobrodošao je da igra na našim takmičenjima. Ko neće da poštuje pravila, neće ni da igra“, rekao je Čeferin, pa potom nastavio:

“Ni Real ili bilo ko drugi neće da kaže UEFA šta da radi. Oni su ogorčeni sa jedne tačke gledišta, ali, koliko ja znam, ponuda Reala je bila slična ponudi PSG-a. Rekao sam to mnogo puta i ponovit ću, recite mi jedan argument zašto kompanija iz Katara ne bi trebalo da bude vlasnik kluba“.

Čeferin je istakao da će svi koji krše pravila biti kažnjeni.

“Ako kažete da klubovi pripadaju navijačima, šta je sa engleskim klubovima – imaju vlasnike iz SAD, neki sa Bliskog istoka, imaju vlasnike iz Engleske. Dakle, potpuno je ista situacija i zaista sam umoran od ovih optužbi bez ikakvih konkretnih osnova. Želim da znam ko je prekršio pravila i ako prekršite pravila, bit ćete kažnjeni“, zaključio je Čeferin.


(Vijesti.ba / Sport Klub)

Izdvajamo