8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

25.05.2022 / 23:13 Fudbal - Savladali Feyenoord

Roma osvojila Konferencijsku ligu

Roma osvojila Konferencijsku ligu
Foto: Vijesti.ba

Fudbaleri Rome postali su prvi prvaci Konferencijske lige, novog evropskog takmičenja pod okriljem UEFA-e, nakon što su savladali Feyenoord rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli velike šanse na početku meča. Odmjeravanje snaga trajalo je jako dugo, oko 20 minuta, a niti jedan tim nije uspio stvoriti gotovo ništa.

Nakon pola sata igre Roma je povela. Cristante je uputio dugo dodavanje Zaniolu koji je primio loptu u srcu šesnaesterca i lijepim udarcem prevario Bijlowa.

Feyenoord nakon vodstva Rome nije uspio odgovoriti. Napadi Nizozemaca bili su jalovi i svi do jednog završavali su dobrim reakcijama odbrane Vučice.

Poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0.

Odmah na startu drugog dijela Feyenoord je imao priliku doći do izjednačenja. Gianluca Mancini je nakon kornera za Feyenoord loše reagovao i zamalo poslao loptu u vlastitu mrežu. Ipak, lopta se zaustavila na stativi Rui Patricija.

U 49. minuti lopta je ponovo završila na okviru gola Rome. Nakon lijepe kombinacije Malacia je šutirao sa dvadesetak metara. Golman Rui Patricio je uspio zakačiti loptu, koja je pogodila prečku.

Roma je odgovorila u 73. minuti. Jordan Veretout bio je u prilici da udvostruči vodstvo Rome. On je šutirao sa ruba šesnaesterca, ali je Bijlow uspio odbraniti.

Imala su oba tima još po jednu šansu da dođu do pogotka, ali se rezultat nije mijenjao.

Roma je tako osvojila prvo izdanje Konferencijske lige, a Jose Mourinho je osvojio svoje peto evropsko finale zaredom.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo