20°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

25.05.2022 / 13:14 Ekonomija - Centar metalske industrije

Konjic privlači sve više investitora: Italijani najavili otvaranje firme

Konjic privlači sve više investitora: Italijani najavili otvaranje firme
Foto: Vijesti.ba
Intencija je da u Bosni i Hercegovini pokrenemo sestrinsku firmu CO.VE. Engineering Srl, da naše poslovanje proširimo na ovo područje, zaposlimo domaću radnu snagu i dobijemo nove klijente

U cilju proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Grad Konjic gdje razvijena metalska industrija, danas su predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za tešku stolariju i zavarivanje specijalnih materijala, posjetili Grad Konjic, gdje su se sastali sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

- Intencija je da u Bosni i Hercegovini pokrenemo sestrinsku firmu CO.VE. Engineering Srl, da naše poslovanje proširimo na ovo područje, zaposlimo domaću radnu snagu i dobijemo nove klijente.

Sektor metalske industrije u Konjicu je razvijen i ono što smo zamislili, našli smo ovdje. Jako sam zadovoljan prijemom kod gradonačelnika i razmijenjenim informacijama.Vidim pred nama jednu priču, koja ima lijep početak i nadam se da će dugo trajati – kazao je Emanuele Verzegnassi, direktor kompanije CO.VE. Engineering Srl.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom gosti iz Italije sastali su se sa predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom, a potom su obišli industrijsku zonu, kako bi se upoznali sa djelovanjem metalskog sektora u Konjicu, kao i potencijalima i mogućnostima koje Konjic ima i nudi kao centar metalske industrije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo