6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

23.05.2022 / 23:02 Fudbal - Bundesliga

Muk u Hamburgu: Ibiševićeva Hertha ostaje u Bundesligi!

Muk u Hamburgu: Ibiševićeva Hertha ostaje u Bundesligi!
Foto: Twitter

Fudbaleri Herthe obezbijedili su opstanak u Bundesligi pošto su u revanš meču play-offa pobijedili kao gosti tim Hamburgera SV sa 2:0.

Bio je to duel između 16. tima Bundeslige i trećeg tima Cvajte. Na kraju će svako ostati u svojoj ligi.

Hertha je uspjela da se izdigne nakon kiksa u prvoj utakmici u Berlinu (0:1), dok su fudbaleri Hamburgera potpuno razočarali prepune tribine Folkspark stadiona.

Poveli su gosti već u četvrtom minutu prvim pogotkom u sezoni kapitena Dedricka Boyate. Belgijanac je bio najviši u skoku nakon kornera koji je odlično izveo Marvin Platenhard.

Odlučući trenutak viđen je u 63. minutu, asistent kod prvog gola Platenhard majstorski je izveo prekid sa desne strane i “kiflom“ lobovao domaćeg golmana Daniela Heuera poslavši loptu u suprotne rašlje.

Odličnu šansu za goste u 74. minutu propustio je Stevan Jovetić šutirajući u golmana Hamburgera. Crnogorski as odigrao je čitav meč u dresu Herte.

Za domaći tim čitav meč odigrao je mladi Splićanin Mario Vušković.

Pored asistenta i strijelca Platenharda blistali su Argentinac Ascasibar, Alžirac Belfodil i veteran iz Gane Kevin-Prince Boateng.

Zanimljivo je da je trener Herthe legenda Hamburgera Felix Magath, čovjek koji je u najveću nemačku luku donio historijski uspeh – pehar prvaka Evrope pobjedonosnim golom protiv Juventusa u finalu Kupa šampiona 1983. u Atini.

Magath je sa HSV-om svojevremeno tri puta bio šampion Bundeslige (1979, 1982, 1983), osvajao je i Kup kupova (1977), ali je ovog puta bio na suprotnoj strani i to je bio jedan od ključnih razloga što je Hertha slavila u ovom dvomeču.

Tako će tim iz Berlina čiji je član stručnog štaba nekadašnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević i naredne sezone nastupati u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Njemačkoj.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo