4°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

23.05.2022 / 09:07 Kultura - Festival komedije

Monodrama 'Sve je do nas' obilježila treću večer 'Mostarske liske'

Monodrama 'Sve je do nas' obilježila treću večer 'Mostarske liske'
Foto: FENA

Treću večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska" obilježila je monodrama "Sve je do nas", koja je autorski projekt Emira Hadžhafizbegovića.

"Ova angažirana monodrama, teatarski manifest o stanju duha u bh. društvu, prikazana je izvan natjecateljske konkurencije, uslijed otkazivanja predstave 'Dvostruki aksl' Kazališta Grupa i Teatra &TD", priopćili su organizatori.

Riječ je o svojevrsnom scenskom eseju koji tretira bolne točke društva u stanju duhovne dekadencije i sveopće stagnacije, u kojem siromaštvo postaje izgovor za primitivizam i inerciju, što igra u korist zla, koje je uvijek proaktivno i projektovano djeluje na dodatnoj pasivizaciji dobra.

Nakon predstave, publika je mogla uživati uz glazbeni nastup Brude, i stand-up komičara Branka Krsmanovića, iz trupe "Smijanje na tri jezika", u okviru ovogodišnjeg OFF programa festivala.

Četvrtu večer Mostarske liske publika će moći pogledati predstavu "Ženski razgovori +-1" Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, nastalu reinterpretacijom djela Duška Radovića, kroz intervencije dramaturga Dragana Komadine, rediteljice Bijane Čakić i ansambla predstave.

Nakon predstave, publika će moći uživati u off programu u noćnom baru Duradžik, uz stand up nastup Adija Fejzića iz trupe "Smijanje na tri jezika", i glazbu Anite Šunjić, naveli su organizatori.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo